Praktiske opplysninger for 2018

Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Krøderbanen. Se også i menyen på venstre side, her er det mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til eller ringe oss på tlf. 32 14 76 03. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

På grunn av pågående banearbeider vil det i år bli kjøring av tog senere i sesongen enn normalt, med oppstart midten av august. Til gjengeld er sesongen forlenget til midten av september. Fra 12. august til 16. september blir det kjøring av veterantog med damp mellom Krøderen og Kløftefoss. Det blir også damptogkjøring på lørdager fra 25. august til 8. september. Merk at det i år ikke vil bli kjørt veterantog til og fra Vikersund.

Men det er aktiviteter på Krøderbanen alle søndager fra 1. juli til 16. september 2018. På søndager uten togkjøring (1. juli til 5. august) vil det kjøres veteranbuss og gå et oppfyrt damplokomotiv på Krøderen stasjon, i tillegg til øvrige aktiviteter.

Se egen side med rutetider for detaljer. Se her for vårt dagsprogram eller her for fullt sesongprogram for 2018

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er gratis parkeringsplasser både på Krøderen og Vikersund. Se detaljer under den enkelte stasjon.

Hva koster reisen?

Det er egne billettpriser for damptog og veteranbuss. Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Det er halv pris for barn (under 16 år) og redusert pris for honnører. Vi har også minigruppebillett for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn under 4 år reiser gratis.

Se egen side med billettpriser for detaljer

Hvor kjøper vi billetter?

Billetter kjøpes før avgang på reisedagen på Krøderen og Vikersund stasjoner. Her er det betjente billettsalg.

Må vi bestille på forhånd?

Nei, Krøderbanen har vanligvis ingen plassreservering. Større grupper (minst 15 personer) kan imidlertid reservere plasser. Ønsker du å reservere, vennligst send en e-post til i god tid før avreisedagen.

Har dere servering?

På reisedagene kan vi tilby kiosk og utekafeteria på Krøderen stasjon, med bl.a. mineralvann, is, nystekte vafler, pølser og kaffe. På Vikersund stasjon er det åpen kiosk før veteranbussen har avgang, med bl.a. kaffe, mineralvann og is. Begge steder tilbys et utvalg av suvenirer. I tillegg er det kiosk i Deadwood City når det er westernshow.

For de som deltar på kombinasjonsturen Tog, båt og eventyr vil det også være servering på Villa Fridheim.

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med rullestolbrukere i enkelte togavganger. Plass for dette må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til i god tid før avreisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på reisen. Det koster ikke noe ekstra,  men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

Sist oppdatert 04.07.2018