Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 1. juli til 16. september 2018 er det aktiviteter på Krøderbanen. Togkjøringen er i år noe begrenset grunnet banearbeid. Fra 12. august blir det kjøring av veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner, mellom Krøderen og Kløftefoss. Det blir også kjøring på lørdager fra 25. august til 8. september. På søndager uten togkjøring vil det kjøres veteranbuss og gå et oppfyrt damplokomotiv på Krøderen stasjon, i tillegg til øvrige aktiviteter.

Sesongåpning søndag 1. juli

Det kjøres veteranbuss mellom Vikersund og Krøderen. Bussen korresponderer med westernshow i Deadwood City. Du kan også ta veteranbussen fra Vikersund til Krøderen og tilbake, uten å gå på westernshow.

På Krøderen stasjon vil det gå et oppfyrt damplokomotiv, og stasjonsmuseet er åpent med suvenirbutikk og kafeteria. I tillegg vil den gamle saga på Krøderen være i full drift og den er åpen for de besøkende.

Se her for fullt sesongprogram for 2018

2011-08-27-Chartertog-ved-Morud.jpg


Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg, museumsutstilling og en suvenirbutikk. Vikersund er også en ordinær jernbanestasjon hvor noen av Krøderbanens tog korresponderer med NSB-togene mellom Oslo og Bergen.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

I kjøresesongen vil Krøderen stasjon være åpen alle dager unntatt mandager med utstillinger, kiosk og suvenirbutikkk, slik at du kan oppleve museet også når det ikke kjøres tog.

Sist oppdatert 24.06.2018