Nyheter

Avsporing på Krøderbanen

avsporing 2017Passasjerene forlater toget. Foto: Tom Erik Hagen

Lørdag 5. august inntraff en avsporing i et persontog ved Lia mellom Kløftefoss og Snarum på Krøderbanen. Avsporingen var udramatisk og det oppstod ingen personskader.

Avsporingen skjedde etter at dagens hovedprogram med togran, westernshow og opphold på Krøderen var avsluttet.

Toget bestod av to lokomotiver og åtte personvogner, og hadde 317 reisende. På lokomotivene og tre av vognene sporet bare noen hjul av, de øvrige vognene sporet ikke av. Toget ble evakuert i ordnede former og alle de reisende tok det hele med godt humør.

Noen av våre hyggelige kontakter i Nettbuss stilte raskt opp med to store busser og fraktet de reisende videre til Vikersund i to omganger. Avsporingen skjedde bare ca 150 meter fra fylkesvei 280, noe som ga enkle evakueringsforhold.

I løpet av kvelden ble det avsporede materiellet løftet på sporet igjen. Ut fra hva man foreløpig kan se er det ikke oppstått skader av betydning på materiellet.

Avsporingen førte til at det søndag 6. august bare kunne kjøres tog mellom Krøderen og Kløftefoss. Dermed kunne søndagens program ikke gjennomføres som annonsert, men det ble laget et alternativt opplegg med bruk av veteranbusser, samt motorvogn mellom Krøderen og Kløftefoss, hvor også togranet inngikk. Westernshowet på Kløftefoss og kombinasjonsturen til Villa Fridheim ble gjennomført som planlagt.

Alle som hadde forhåndskjøpt billett ble informert om situasjonen via e-post eller telefon i løpet av lørdagen. For de som valgte å ikke delta, vil ubenyttede billetter selvfølgelig bli refundert.

Vi beklager de ulemper dette har medført for våre kunder.

Publisert 06.08.2017

Krøderbanen møter Sommertoget

Førstkommende torsdag 3. august kommer NRKs Sommertog til Vikersund, og i den anledning kjøres det ekstra damptog fra Krøderen til Vikersund for å møte Sommertoget.

sommertoget 2017Sommertoget kommer til Vikersund på torsdag. Foto:NRK


NRKs satsing på Sommertoget har vært en stor suksess, med daglige sendinger fra togets 8 ukers reise langs de fleste jernbanestrekningene i Norge. Torsdag formiddag er turen kommet til Randsfjordbanen, med stopp både på Vikersund og Åmot stasjoner. Disse underveisstoppene har vært populære innslag i minutt for minutt sendingene til NRK, og her bør lokalbefolkningen i vårt distrikt kjenne sin besøkelsestid og møte opp for å skape stemning og markere bygdene våre!

Sommertoget kommer til Vikersund kl. 11.25 og blir stående i 20 minutter til kl. 11.45. Deretter kjører det videre til Åmot stasjon, hvor det blir et opphold på 10 minutter fra kl. 11.55.


Damptog fra Krøderen

Krøderbanen setter opp ekstra damptog fra Krøderen til Vikersund og tilbake denne dagen, med avgang fra Krøderen stasjon kl. 09.30. Alle kan bli med som passasjerer til hyggelige sommerpriser, og det blir mulighet for påstigning underveis ved Kløftefoss, Snarum og Sysle stasjoner.Toget vil ankomme Vikersund i god tid før Sommertoget ankommer, og det vil returnere til Krøderen etter at Sommertoget har kjørt videre.

Nærmere informasjon om Sommertoget finner du på NRKs nettsider.


Rutetider torsdag 3. august 2017

fra Krøderen 09.30
fra Kløftefoss 09.42 x
fra Snarum 10.02 x
fra Sysle 10.13 x
til Vikersund 10.30

 

fra Vikersund 11.55
fra Sysle 12.18 x
fra Snarum 12.29 x
fra Kløftefoss 12.49 x
til Krøderen 13.01

(x) Toget stopper ved behov for av- og påstigning.

Det kan bli noen mindre justeringer i rutietiden for returreisen.

Billettpriser

Voksne 150,-
Barn 50,-

Disse prisene gjelder uansett reisestrekning og tur/retur eller enkeltreise.
Siden dette allerede er reduserte priser, gis det ingen tilleggsrabatter (honnør/minigruppe/gruppe).

Velkommen til et spennede møte med Sommertoget og Krøderbanen!

Publisert 31.07.2017

Arkiv med eldre nyheter

Her finner du arkiv over eldre nyheter.