Praktiske opplysninger

Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Museet Gamle Vossebanen. Se også i menyen på venstre side, her er det mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende en e-post til gvb(at)njk.no eller ringe oss på tlf. 55 91 77 80. Vi finner en løsning på det meste!

Når kjører togene?

Alle søndager fra 11. juni til 10. september kjører veterantoget strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Det kjøres også enkelte ekstratog som er åpne for publikum. Flere søndager kan du oppleve ulike temadager på Gamle Vossebanen. Dette er arrangementer som gir en spesiell reiseopplevelse i tillegg til selve togturen.

Se sesongprogram her.

Se egen side med rutetider for detaljer.

Hvor starter reisen?

De fleste reisende starter turen på Garnes stasjon eller Midttun stasjon, men det er også mulig å gå på og av togene underveis på Arna gamle, Espeland og Haukeland. Du velger selv om du vil reise én vei eller tur/retur. Det tilbys to rundturer hver søndag fra Garnes stasjon og én fra Midttun.

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er mange gratis parkeringsplasser både på Garnes stasjon og Midttun stasjon. Se detaljer under den enkelte stasjon.

Hva koster togturen?

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Honnørbillett er samme lavpris som voksen. Vi har også familiebillett  for foreldre med egne barn. Barn opp til 4 år reiser gratis. Barnevogner og sykler befordres gratis i reisegodsvogn. På kortere strekninger er det lavere priser. Forbehold om prisjusteringer.

Se egen side med billettpriser for detaljer.

Hvor kjøper vi billetter?

Ved påstigning på Garnes stasjon kjøpes billetter før togavgang på reisedagen. Her er det betjent billettsalg. Reisende fra stasjonene Midttun, Haukeland, Espeland og Arna gamle løser billett hos billettør ombord.

Må vi bestille på forhånd?

Nei, togene på Museet Gamle Vossebanen har ingen plassreservering. Vi har normalt sitteplasser til alle reisende, og alle kommer med togene.

For plassreservasjon i spisevognen ta kontakt med restauratør: 918 62 693 / selskap(at)dinanledning.no

Det er mulig for større reisegrupper å reservere plasser i tog i rute. Dette tilbys for grupper bestående av 12 personer eller flere. Se mer informasjon her.

Har dere servering?

Det er stasjonskafé på Garnes stasjon. Her finner du suvenirutsalg samt et utvalg av kioskvarer, is, avkjølte drikkevarer og varme pølser i brød. Kafeén er åpen før og etter avgang og i pausen mellom søndagstogene. Rundt om på stasjonsområdet er det satt ut bord og benker slik at våre besøkende kan nyte maten i landlige omgivelser.

På kjøresøndagene serverer våre kelnere kaffe, brus, samt noe å bite i fra en trillevogn på toget. 

IMG 20150614 120224732 1560 x 2080
F
oto: Kaj Stokstad

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med rullestolbrukere i enkelte togavganger. Det finnes per dags dato ingen tilkomstramper eller -heiser for rullestolbrukere i toget, men det er mulig å løfte passasjeren med stolen inn i toget. Plass må reserveres på forhånd. Vennligst send en e-post til gvb(at)njk.no i god tid før avreisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på togturen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

IMG 20150614 112243935 1372 x 772
Foto: Kaj Stokstad