Praktiske opplysninger

Her følger svar på en del spørsmål som ofte blir stilt om Museet Gamle Vossebanen. Se også i menyen på venstre side, her er det mer detaljert informasjon. Har du andre spørsmål, kan du sende oss en privat melding på vår Facebook-side så hjelper vi deg.

Når kjører togene?

Alle søndager fra midten av juni til midten av september kjører damptoget strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Det er også mulig å oppleve vår vakkert restaurerte motorvogn BM 86 flere dager i løpet av året, vi kjører under Kulturdagene i Arna, på Stordriftsdagen og juletoget. 

Se hele vårt rikholdige sesongprogram her.

Se egen side med rutetider for detaljer.

Hvor starter reisen?

De fleste reisende starter turen på Garnes stasjon eller Midttun stasjon, men det er også mulig å gå på og av togene underveis på Arna gamle og Haukeland. Her finner du adressen til stasjonene. Du velger selv om du vil reise én vei eller begge veier. Det tilbys to rundturer hver søndag fra Garnes stasjon og én fra Midttun. Se mer informasjon om rutetider her.

Er det mulig å parkere ved stasjonene?

Det er mange gratis parkeringsplasser både på Garnes stasjon og Midttun stasjon. Se detaljer under den enkelte stasjon.

Hva koster togturen?

Se egen side med billettpriser for detaljer.

Billettprisen er avhengig av alder og reisestrekning. Honnørbillett er samme lavpris som voksen. Vi har også minigruppebillett som gjelder for to voksne og inntil tre barn under 16 år. Barn 0 til 3 år reiser gratis. Barnevogner og sykler befordres gratis. Det er ulike priser avhengig av hvilken stasjon du ønsker å reise til og fra, og om du ønsker å reise én vei eller tur og retur. 

Hvor kjøper vi billetter?

Ved påstigning på Garnes stasjon kjøpes billetter før togavgang på reisedagen. Her er det betjent billettsalg. Reisende fra stasjonene Midttun, Haukeland, Espeland og Arna gamle løser billett hos billettør ombord.

Vi har iZettle-terminaler på alle betalingspunkter. Du trenger ikke ta med kontanter, vi aksepterer alle kort. Skulle du ønske å ta med kontanter ta gjerne med så nøyaktig beløp som mulig, vi har begrenset veksel.

Må vi bestille på forhånd?

Nei, togene på Museet Gamle Vossebanen har ingen plassreservering. Vi har normalt sitteplasser til alle reisende, og alle kommer med togene.

Vi anbefaler å forhåndsreservere bord i spisevognen. For plassreservasjon i spisevognen ta kontakt med restauratør på e-post-adressen . Forhåndsreservasjon til bordsetning i søndagstog må være sendt til restaurantør senest dagen før lørdag 12:00. Etter denne fristen ber vi deg ta kontakt med personalet i spisevognen underveis.

Det er mulig for større reisegrupper å reservere plasser i tog i rute. Dette tilbys for grupper bestående av 12 personer eller flere. Se mer informasjon her.

Har dere servering?

Det er stasjonskafé på Garnes stasjon. Her finner du suvenirutsalg samt et utvalg av kioskvarer, is, avkjølte drikkevarer og varme pølser i brød. Kafeén er åpen før og etter avgang og i pausen mellom søndagstogene. Rundt om på stasjonsområdet er det satt ut bord og benker slik at våre besøkende kan nyte maten i landlige omgivelser.

På kjøresøndagene serverer våre kelnere kaffe, brus, samt noe å bite i fra en trillevogn på toget. 

IMG 20150614 120224732 1560 x 2080

Har dere tilbud til rullestolbrukere?

Vi har mulighet til å ta med rullestolbrukere i enkelte togavganger. Det finnes ingen tilkomstramper eller -heiser for rullestolbrukere i toget, men det er mulig å løfte passasjeren med stolen inn i toget. Vi gjør oppmerksom på at korridorene er smale, så om det er mulig avhenger av hvor bred stolen er. Plass må reserveres på forhånd. Vennligst send en privat melding på våre Facebook-sider i god tid før avreisedagen.

Kan jeg ta med hunden?

Alle snille og veloppdragne hunder er velkommen til å være med på togturen. Det koster ikke noe ekstra, men vi forutsetter at hunden ligger i ro på gulvet under reisen og ikke er til sjenanse for medreisende.

IMG 20150614 112243935 1372 x 772