Velkommen til Krøderbanen!

Alle søndager fra 25. juni til 27. august 2017, kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantog med damplokomotiv og gamle teakvogner trafikkerer den 26 km lange museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud. Turene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

Juletog-2016.jpg

Merk at deler av banen for tiden ikke er farbar, og togene kjører derfor kun mellom Krøderen og Kløftefoss. Fra Vikersund settes det opp veteranbusser til Krøderen i korrespondanse med togene.

Sommerens program

Lørdag 19. august:
Skumringstog - det eneste toget på Krøderbanen som kjøres etter mørkets frembrudd.
Les pressemelding om lørdagens arrangement her.

Søndag 20. august: 
Stordriftsdag med flere ulike tog i drift.
Markedsdag med lokale produkter på Krøderen.
Tur til Villa Fridheim.
Les pressemelding om søndagens arrangementer her.

Søndag 27. august: 
Militærhistorisk dag.
Tur til Villa Fridheim
.

Se her for fullt sesongprogram for 2017

Rutetider finner du her.

Trafikkbrosjyren for 2017-sesongen kan lastes ned fra denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.


Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg, museumsutstilling og en suvenirbutikk. Vikersund er også en ordinær jernbanestasjon hvor noen av Krøderbanens tog korresponderer med NSB-togene mellom Oslo og Bergen.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

I kjøresesongen vil Krøderen stasjon være åpen alle dager unntatt mandager med utstillinger, kiosk og suvenirbutikkk, slik at du kan oppleve museet også når det ikke kjøres tog.

Sist oppdatert 15.08.2017