Velkommen til Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

Haukeland avgangFoto: Morten Larsen

Ta en tur tilbake i tid! Alle søndager fra 11. juni til 10. september kjører veterantoget strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Ruten mellom Garnes og Midttun, preget av et flott kulturlandskap, spennende tunneler og skjæringer, kjøres av vårt vakre damplokomotiv bygget 1913 og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Flere søndager kan du oppleve turer med et eget program. Her er det opplevelser som passer for hele familien! Dette er arrangementer som gir en spesiell reiseopplevelse i tillegg til selve togturen. Se sesongprogrammet vårt her eller last ned årets brosjyre.

Underveis passerer toget gamle Arna og Haukeland stasjoner. Turen går gjennom Arnadalen til Haukeland hvor terrenget skifter karakter til typisk vestlandsnatur med tuneller og fjellsider med vannet like nedenom. Etter 18 kilometer ruller toget inn på Midttun stasjon som er banens endepunkt i dag. 

Gamle Vossebanen går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Den viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset topografien langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Langs fjorden møter jernbanen et fjordlandskap som ga særlige utfordringer da banen skulle anlegges. Jernbanen gikk inn som del i et allerede etablert samferdselsnett, der veier - herunder postveiene og fjordbåttrafikken - var av vesentlig betydning. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane.

Juletog søndag 10. desember

 Gledelig førjulstid alle sammen!

For første gang kan vi søndag 10. desember tilby en etterlengtet opplevelse på Museet Gamle Vossebanen - Juletog! Kanskje møter du julenissen ombord i toget? Vi serverer pepperkaker og gløgg ombord; det vil bli julestemning for hele familien. Toget vil bli kjørt med vår vakre, nyrestaurerte motorvogn bygget i 1950.

Juletoget vil kjøres mellom Arna gamle stasjon og Haukeland stasjon. Toget har avgang fra Arna 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 og 16:00. Fra Haukeland har vi avgang 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 og 16:30.

Stasjonene er åpne i forbindelse med togets ankomst og avgang, og her er det mulig å kjøpe billetter til turen. Prisen er 100,- kroner per reisende. Billetten er gyldig for tur og valgfritt tidspunkt for retur.

IG GarnesFoto: Ivar Gubberud