Velkommen til Gamle Vossebanen

Norges eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner.

Haukeland avgangFoto: Morten Larsen

Ta en tur tilbake i tid! Alle søndager fra 11. juni til 10. september kjører veterantoget strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Ruten mellom Garnes og Midttun, preget av et flott kulturlandskap, spennende tunneler og skjæringer, kjøres av vårt vakre damplokomotiv bygget 1913 og teakvogner fra 20- og 30-tallet. Flere søndager kan du oppleve turer med et eget program. Her er det opplevelser som passer for hele familien! Dette er arrangementer som gir en spesiell reiseopplevelse i tillegg til selve togturen. Se sesongprogrammet vårt her eller last ned årets brosjyre.

Underveis passerer toget gamle Arna og Haukeland stasjoner. Turen går gjennom Arnadalen til Haukeland hvor terrenget skifter karakter til typisk vestlandsnatur med tuneller og fjellsider med vannet like nedenom. Etter 18 kilometer ruller toget inn på Midttun stasjon som er banens endepunkt i dag. 

Gamle Vossebanen går gjennom fjordlandskapet, nær sjø og vann på den ene siden og bratte fjellsider på den andre. Den viser en unik variasjon i jernbaneanlegg og stasjoner, nøye tilpasset topografien langs Sørfjorden og vassdraget med Haukelandsvannet, Søylevannet og Grimevannet. Langs fjorden møter jernbanen et fjordlandskap som ga særlige utfordringer da banen skulle anlegges. Jernbanen gikk inn som del i et allerede etablert samferdselsnett, der veier - herunder postveiene og fjordbåttrafikken - var av vesentlig betydning. Gamle Vossebanen en unik som Norges fjordbane.

Gamle Vossebanen er nominert til årets kulturminnedagspris!

Det er med stor glede at vi kan annonsere at vår Stordriftsdag som avholdes søndag 10. september som en del av årets Kulturminnedager, er nominert til årets kulturminnedagspris!

Vi takker Kulturvernforbundet for en meget spennende nominasjon!

Vi takker også våre frivillige for deres fantastiske innsats, dette er deres fortjeneste.

Bli med på Stordriftsdagen den 10. september. Det blir flere tog, mange frivillige i tjeneste og muligheten til å reise frem og tilbake med ulikt togmateriell. Bli med og opplev vår motorvogn etter 20 år med restaurering. Vi kjører også vår spisevogn denne dagen med hvite duker, porselen og kelnere - dette blir en spennende dag! For mer praktisk informasjon og rutetider se mer informasjon her

IG GarnesFoto: Ivar Gubberud