Museet Gamle Vossebanen sommeren 2016

Alle søndager fra 12. juni til 11. september kjører veterantoget strekningen mellom Garnes stasjon og Midttun stasjon. Det kjøres også enkelte ekstratog som er åpne for publikum.  Flere søndager kan du oppleve ulike temadager på Gamle Vossebanen. Dette er arrangementer som gir en spesiell reiseopplevelse i tillegg til selve togturen.

Dette er eldste delen av den gamle hovedlinjen mellom Bergen og Oslo. Byggestart i 1875, ferdig til Voss i 1883 på smalt spor, ombygget til normalspor i 1904 og bygget fram til Kristania i 1909. Det var dampdrift fram til elektrifiseringen i 1954. Åpningen av Arnanipa og Ulrikstunnelen i 1964 forvandlet denne strekningen til et sidespor for dieseltrukket godstrafikk fram til 2001. Banen har beholdt tresviller og manuelt signalsystem uberørt av de siste 60 års teknologiske utvikling. GVB er den eneste norske museumsbanen som har vært en hovedlinje og den er en fjordjernbane som representerer bindeleddet fra gammel sjøfarts samferdsel til jernbanen som bygde Norge som moderne nasjon. Norsk Jernbaneklubb startet restaureringsarbeidet i 1981, veterantogdrift fra 1993 og har bygget opp et levende museumsmiljø rundt banen. Museet Gamle Vossebanen er Hordalands og Bergens lengste museum med 21 km jernbanelinje fra Tunestveit til Midttun. Garnes stasjon ble i 2002 fredet av Riksantikvaren. Hele strekningen er et nasjonalt kulturminne.

I perioden juni - september har du også muligheten til å chartre ditt eget tog på Gamle Vossebanen. Se nærmere informasjon her.

Trafikkbrosjyren for 2016-sesongen kan lastes ned fra denne siden

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

PROGRAM

Barnehagetog: Torsdag 16. juni kjører vi tog for barnehagene. Forhåndsbestilling er nødvendig.

Søndag 12. juni: Første tur med veterantoget, vi ønsker våre passasjerer velkommen til en ny sesong.

Søndag 19. juni: Åpning av sesongen. Spisevogn følger toget, se meny her. Bli med på en unik og spennende rundtur gjennom Bergens flotteste natur ombord i vakkert restaurerte veterankjøretøy og –fartøy. Rundturen har utgangspunkt i Bergen, se mer informasjon her, billetter må forhåndsbestilles. 

Søndag 26. juni: Ta med hele familien på en reise tilbake i tid. Teatergruppen Tidsreiser setter opp et spennende historisk opptrinn for hele familien. På Garnes stasjon blir det salg av grillmat.

Søndag 3. juli: Ta turen i vår historiske spisevogn fra 1937. Ypperlige, tradisjonelle matretter tilberedes av erfarne kokker ombord i toget. Slapp av og nyt! Se meny her

Søndag 10. juli: Det er sommer på veteranjernbanen! Vi nyter en kopp kaffe i solen og hilser våre passasjerer velkommen til en trivelig søndag ombord vårt veterantog.

Søndag 17. juli: Sommer i Bergen! Bli med på en unik og spennende rundtur gjennom Bergens flotteste natur ombord i vakkert restaurerte veterankjøretøy og –fartøy. Rundturen har utgangspunkt i Bergen, se mer informasjon her, billetter må forhåndsbestilles. Spisevogn følger toget, se meny her.

Søndag 24. juli: Ta med dine gjester på en herlig togtur på den gamle måten med damplok 255.

Søndag 31. juli: Sommerens pensjonist-treff hos museet. Ta en reise tilbake i gamle minner ombord i damptrukne, vakkert restaurerte jernbanevogner i teak. Honnørpris kr. 80,- for tur og retur denne dagen.

Søndag 7. august: Bli med på veterankjøretøyutstilling på Garnes. Ta med hele familien for en trivelig utfluktsdag og opplev veterankjøretøy med både 4 og 10 hjul. Vi selger grillmat på stasjonen.

Søndag 14. august: Ta turen i vår historiske spisevogn fra 1937! Gode matopplevelser og trivelig atmosfære, se meny her. Bli med på en unik og spennende rundtur gjennom Bergens flotteste natur ombord i vakkert restaurerte veterankjøretøy og –fartøy. Rundturen har utgangspunkt i Bergen, se mer informasjon her, billetter må forhåndsbestilles.

Søndag 21. august: Ta med hele familien på en reise tilbake i tid. Teatergruppen Tidsreiser setter opp et spennende historisk opptrinn for hele familien. På Garnes stasjon blir det salg av grillmat.

Søndag 28. august: Innta en deilig treretters lunsj ombord i spisevognen og nyt reisen gjennom vakker Vestlandsnatur. 

Søndag 4. september: Opplev historisk sus ombord i veterantoget. Skru av hverdagens kjas og mas og bli med på en reise tilbake i tid. Utenfor ruller et vakkert høstlandskap forbi togvinduene. Ta plass ombord for en herlig søndagsutflukt!

Søndag 11. september er siste kjøresøndag. Ta en pause fra hverdagen i spisevognen og la andre ta hånd om oppvasken. Vi markerer denne dagen Kulturminnedagene. Gjør som president Teddy Roosevelt og kong Håkon – bli bedre kjent med vår kulturarv! Se meny her.

Skumringstog med middag og vin kjøres i år som i fjor. Fabelaktig stemning – en mondèn opplevelse! Dato for arrangmentet er 10. september.