Font Size

SCREEN

Cpanel

Velkommen til Krøderbanen! 

Alle søndager fra 28. juni til 30. august, samt lørdag 8. august 2015, kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Damptogene trafikkerer den 26 km lange museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud. Turene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

BM-87-03-ved-Lia-2008.jpg

Kjøresesongen 2015 er nå over.  Vi takker alle som har reist med oss i sommer, og ønsker velkommen tilbake i 2016! 

Se her for fullt sesongprogram.

Rutetider finner du her.

Trafikkbrosjyren for 2015-sesongen kan lastes ned fra denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg, museumsutstilling og en suvenirbutikk. Vikersund er også en ordinær jernbanestasjon, der Krøderbanens tog korresponderer med NSB-togene mellom Oslo og Bergen.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

I kjøresesongen vil Krøderen stasjon være åpen alle dager unntatt mandager med utstillinger, kiosk og suvenirbutikkk, slik at du kan oppleve museet også når det ikke kjøres tog.

Sist oppdatert 30.08.2015