Gamle Vossebanens butikk er lokalisert i venterommet i stasjonsbygningen på Garnes. De velfylte hyllene inkluderer et utvalg for gammel og ung, for jernbaneentusiasten og for den tilfeldig besøkende til Gamle Vossebanen. Du vil også finne forfriskninger av forskjellig slag i butikken, som også fungerer som stasjonskafe. For de aller yngste finnes et utvalg av artikler i serien "Thomas the Tank Engine" (Lokomotivet Thomas).  Blant fristelsene i hyllene vil du finne mange illustrerte bøker av høy kvalitet, videoer, magasiner, souvenirer, postkort, jernbanefilateli og annet. Du kan benytte både VISA og MasterCard i butikken.

Ønsker du å bestille pr post,så sender du en bestilling på e-mail. Du kan betale med VISA, Mastercard og AmEx.

BØKER

alt Temahefte 1. Et døgn i lokstallen

Temahefte i planlagt serie om og rundt Gamle Vossebanen, utgitt 6.juni 2004.  Dette hefte tar for seg et døgn i lokstallen og forteller informativt om klargjøring og oppfying av et damplokomotiv. Skrevet for det jevne publikum, ikke bare entusiasten. Helt uunnværlig for den som vil vite mer om damplokomotiver. Format 24,7 x 15,0 cm.
Utgitt på NJK (2004)
Forfatter: Gamle Vossebanen

B1J010006   kr 30,00 


alt Temahefte 2. Strekningen.

Temahefte i planlagt serie om og rundt Gamle Vossebanen, utgitt 5.juni 2005.  Skrevet for det jevne publikum, ikke bare entusiasten. Format 24,7 x 15,0 cm.
Utgitt på NJK (2005)
Forfatter: Gamle Vossebanen

B1J010007   kr 30,00


 

Bergensbanen - livsnerven over høyfjellet

Dette er ikke en bok om politikk, planer og beslutninger, det er en bok om en bane og om mennesker i det høyfjellssamfunn som banen skapte. Da Bergensbanen ble offisielt åpnet i november 1909, var den utvilsomt verdens mest avanserte høyfjellsbane. 90 år senere er Bergensbanen igjen verdens mest moderne høyfjellsbane. Tre kvart milliarder kroner er lagt ned på den korte, men ekstremt værharde strekningen mellom Hallingskeid og Haugastøl. Bergenbanen er "menneskenes verk. Opp til 2000 mennesker - unge og gamle, men og kvinner, bygget den. Hundrevis av banevoktere bodde langs linjen og sørget for at togene kom trygt fram, "familier levde og barn vokste opp i høyfjellet, råsterke" ""rotere" forserte fjell av tettpakket snø, hundrevis av arbeidere med spader og sporensere slet i iskulde og bitende vind. Forfatteren Kjartan Rødland er av jernbanefamilie." Format 21 x 28 cm
, Utgitt på Alma Mater, ISBN 82-419-0253-0,
forfatter Kjartan Rødland.

B1J0201   kr 300,00 
 
 

Vossebanen 1883-1983

Denne boken fra Ivar J. Gubberud, Vossebanen,, er boken for deg som vil vite mer om Vossebanen.
Format .
Utgitt på NJK, ISBN nn-nnn-nnnn-n.
Forfatter Ivar J. Gubberud.B1J0301   kr 200,00