Font Size

SCREEN

Cpanel

Velkommen til Krøderbanen! 

Alle søndager fra slutten av juni til slutten av august 2014 kan du oppleve en avstressende togreise i tidsriktig miljø på Krøderbanen. Veterantogene trafikkerer den 26 km lange museumsjernbanen mellom Vikersund og Krøderen i Buskerud. Turene kjøres etter faste rutetider og er åpne for alle. I tillegg er det ulike temadager og spesialarrangementer i hele sommersesongen!

ulketog-kloftefoss.jpg

Foto: Henning Hagen

På grunn av at våre to største damplokomotiv for tiden er ute av drift, har vi et alternativt ruteopplegg i sommer. Togene mellom Krøderen og Vikersund  kjøres med historiske personvogner fra perioden 1900 - 1930, trukket av diesellokomotiver. I tillegg kjøres det damptog mellom Krøderen og Kløftefoss med lokomotivet Ulka fra 1892 og historiske personvogner. Dessuten kjøres veteranbuss i rute mellom Krøderen og Vikersund.

Reisende fra Vikersund kl. 12.20 vil kunne kjøre en ekstra tur med damptoget fra Krøderen til Kløftefoss og tilbake. Damptoget korresponderer også med westernshowet på Kløftefoss, slik at reisen til Krøderen etter showet går med dette. Se siden med rutetider for detaljer.

Sommerens program

Den ordinære kjøresesongen 2014 er nå over, men vi er tilbake neste år!

Søndag 29. juni: Sesongåpning med korps. Sesongstart for westernshowene.
Søndag 6. juli: Tur til Lauvlia. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 13. juli: Tur til Vikersundbakken og Hanne Høne. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 20. juli: Tur til Vikersundbakken. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 27. juli: Tur til Hanne Høne. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 3. august: Tur til Villa Fridheim. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 10. august: Tur til Villa Fridheim. Westernshow i “Deadwood City”.
Søndag 17. august: Barnas dag med klovneshow og bamsedoktor. Tur til Villa Fridheim.
Lørdag 23. august: Skumringstog til Snarum.
Søndag 24. august: Veteranbiltreff på Vikersund og Krøderen. Tur til Villa Fridheim.
Søndag 31. august: Stordriftsdag med en rekke ekstratog i drift. Tur til Villa Fridheim.

Rutetider for søndagstogene finner du her. Se her for fullt sesongprogram.

Trafikkbrosjyren for 2014-sesongen kan lastes ned fra denne siden.

Har du spørsmål? Sjekk siden Praktiske opplysninger.

Krøderbanen ble åpnet i 1872 som smalsporbane og ble ombygget til normalspor i forbindelse med Bergensbanens åpning i 1909. Som NSB-bane ble den nedlagt i 1985. Siden da har banen vært drevet som museumsbane av Norsk Jernbaneklubb og Stiftelsen Krøderbanen. Både rullende materiell og faste installasjoner langs linjen er holdt i en tidsriktig stil. Krøderbanen er også et senter for restaurering og vedlikehold av musealt jernbanemateriell.

På Vikersund stasjon er det billettsalg, museumsutstilling og en suvenirbutikk. Vikersund er også en ordinær jernbanestasjon, der Krøderbanens tog korresponderer med TimeEkspressen og togene mellom Oslo og Bergen.

Krøderen stasjon er fredet som teknisk kulturminne, og her finner du alle de gamle installasjonene fra damptiden. Under oppholdet kan du i tillegg nyte forfriskninger fra jernbanekafeen, la deg imponere av modelljernbanen i godshuset, eller bare rusle rundt på området og la deg henføre av stemningen fra 1920-tallet.

I kjøresesongen vil Krøderen stasjon være åpen alle dager unntatt mandager med utstillinger, kiosk og suvenirbutikkk, slik at du kan oppleve museet også når det ikke kjøres tog.

Sist oppdatert 27.08.2014